Автор: admin
Публикувано на: 14.04.2010 23:02:49

Рейтинг:

Chrysler
Компанията Chrysler е подписала тригодишен договор за сътрудничество с NASA, съобщи изданието The Detroit News. Общите интереси са в сферите изучаване и разработка на нови материали, електромотори, двигатели, автоматизирани системи и радари.

Според представители на Chrysler, автопроизводителят ще ползва технологии на NASA за слънчеви батерии и ултралеки материали, употребявани отдавна в космонавтиката, като от своя страна ще предоставя на космическата агенция адаптивния си круиз контрол, за да бъде приложен в луноходи.

Сътрудничеството между Chrysler и NASA датира още от 1961г., когато американският концерн е построил ракетата „Редстоун”, в рамките на проекта „Меркурий”. Chrysler също така са участвали в създаването на ракетата носител в мисиите Аполо.

В края на март пък от NASA обявиха, че са стартирали 15-месечно изследване за влиянието на електромагнитното излъчване, в това число и повишената слънчева активност, върху работата на електронните системи на автомобилите. Има съмнения, че е възможно именно то да е причина за внезапното подаване на газ при моделите на Toyota, довело да изтегляне на около 9 млн. коли от пазара.

Галерия NASA
Chrysler ще ползва технологии на NASA
Тагове: Chrysler, NASA
Читателски коментари
Твоят коментар
Избери самоличност
Регистриран потребител: Посетител Анонимен:

Потребителско име:

Парола:

Произволно име:

URL адрес: http://

Login with Facebook
Коментар:
Проверка:
CAPTCHA

Въведи кода от картинката:

Нашите спонсори



Последни галерии
autoblog.bg | motoblog.bg | travelblog.bg | mamablog.bg | fashionblog.bg | techblog.bg | funny.bg